Tuesday, 25 September 2018

Review : Basic H Rendam Sayur

review basic h shaklee

Siapa hantu sayur dekat sini? Kita geng! Hihi. Syaza ni kalau boleh makan lauk, nasi wajibul ghunnah ada sayuran. Rasa 'kosong' kalau tak ada sayur. Macam tak lengkap hidup. Sayur dan Syaza tak dapat dipisahkan umpama ombak dan pantai.

Amboi, melebih sangat kan. Hihi

Tapi, walaupun cinta Syaza terhadap sayur sangat tinggi terjulang-julang hingga ke langit time sayu tu lecur atau layu, malas nak makan. Hilang selera, huhu. Sayur ni tak boleh terperap and simpan lama. Sekejap je simpan, dah layu. 

Kadang-kadang salah cara penyimpanan lagi buat dia cepat je nak layu. Jadinya, disebabkan tu, Syaza dah stand by siap-siap satu pencuci organik ni, nama dia Basic H. Satu ketul ni pun murah, tak sampai RM 50 pun. Berbaloi. Dan sayur segar!

Macam sayur ni, sayur kacang botor, baru beli 2 hari lepas dah kecut. Makan pun mesti kurang bunyi krup krap, dah kecut jer kan. So, Syaza try guna Basic H ni dekat kacang botor ni. Sekejap je rendamnya, tak sampa 5 minit pun (sepatutnya lah). Jadi, Syaza nak review pada semua tentang Basic H organik ni.

Tapi Syaza rendam lama sikit sebab kalut dengan anak menangis masa tu kihkih. 

review basic h shaklee
Sebelum Rendam Basic H - kecut je makcik ni haha
review basic h shaklee
Ni la rupa Basic H tu

review basic h shaklee
Sikit je setitik je tuangnya

review basic h shaklee
Ni masa rendam

review basic h shaklee
Tadaa! Segar bugar kembali Sorry ada daun limau purut dekat situ, tumpang rendam sekali hihi

0 comments:

Post a Comment